Created By:
Mattias Stjernström
Collecting for:
Wildlife belongs in the Wild
Vi är ett gäng kompisar som vill bidra till att rädda så många vilda djur vi bara kan. Vi har tidigare kört skidlopp för att samla in pengar till Wildhood Foundation men tänker i år göra det för World Animal Protection.

Vi har valt att samla in pengar till detta projekt för att få ett slut på den grymma värld som många vilda djur lever i pga av turistnäringen. Jag (Mattias) som är kapten i laget har sprungit på detta fenomen flera gånger i mitt liv. Jag har bla sett en hel del björnar i Bulgarien som gick runt i "koppel" (kättingar) och uppträdde för pengar. En fruktansvärd syn. Jag har fått ormar och krokodiler mer eller mindre kastade på mig. Jag har givetvis sagt ifrån att bli fotograferad med dessa djur då jag vet vilket lidande de utsätts för. Tyvärr så tror jag att många inte riktigt kan med att säga ifrån när de står där med en orm runt halsen eller en krokodil i famnen. Många vill kanske till och med bara springa där ifrån och känner att det snabbaste och enklaste sättet är att ta den där bilden.
Det finns mer jag kan nämna som jag stött på men då skulle texten bli väldigt lång och ingen skulle orka läsa hela.

Så nu är det dags att vi tar ansvar och vi vill att alla ska göra det men framför allt vi svenskar nu. Det finns skrämmande siffror som visar på hur många som deltar/tar del av dessa turistmål/aktiviteter.
Åtminstone 550 000 vilda djur utsätts för lidanden för att underhålla turister (enligt en rapport som gjorts på Universitetet i Oxford, läs mer om det här https://www.worldanimalprotection.se/sites/default/files/se_files/wildcru_report_a4_1_feb_singlepage.pdf ).
Även handel med olika djur och delar från djur. Många gånger så kan det vara svårt att veta vad man bidrar till och känner man sig det minsta osäker, stå över.

Recent activity

  • Barbro Enquist Barbro Enquist Donated 300 kr

  • Evelin Stjernström Evelin Stjernström Donated 100 kr

  • Ann Loord Ann Loord Donated 300 kr

    Det ni gör är jätteviktigt Detta måste få ett slut

  • Mattiad Stjernström Mattiad Stjernström Donated 100 kr

    Nu hjälps vi åt att få ett stopp på detta elände! Jag har sett alldeles för mycket lidande på mina resor men jag har ändå tron och förhoppningar på att vi ska kunna få ordning på detta 💪..